Over hunebikers

De Hunebikers is een MTB club van vrienden uit Assen. Een groep die ervoor kiest om samen hun passie te beleven. We hebben er bewust voor gekozen om geen ingewikkelde verenigingsstructuur op te zetten: geen contributie, geen bestuursvergaderingen, maar doen wat we gezamenlijk leuk vinden: Op de fiets door de natuur heen crossen en daarnaast een geweldige tijd met elkaar hebben.

Het avontuur van de Hunebikers begint in de koude (na)winterdagen van 2015. Een aantal deelnemers van de Start To Bike training van dat jaar besluiten dat ze ook na deze cursus samen willen blijven fietsen. Het idee is om samen wekelijks te trainen, te fietsen en plezier te hebben in de nieuw gevonden hobby. Het HOTT (Holgers Oude Toppers Training) team is geboren… For those who wonder: Holger was de trainer tijdens deze specifieke cursus en hij noemde ons “de beste top cursisten die hij ooit had gehad”. Later bleek overigens dat hij dat altijd tegen iedereen zei…

Na de cursus werd inderdaad regelmatig samen gefietst en getraind. De HOTT-ers waren wekelijks te vinden rondom de Baggelhuisplas en aangetrokken door de gezelligheid groeide het groepje langzaam maar zeker. Met het groeiende groepje, groeide ook de activiteiten en toen het najaar van 2015 aanbrak, hadden we al behoorlijk wat toertochten, gezamenlijke ritjes, wedstrijden en zeker ook niet te vergeten ‘cafébezoeken’ achter de rug. Tijd voor nieuwe doelen, uitdagingen en een nieuwe naam!

Hoe noem je een Drentse MTB club? Hunebedden en Bikers, dat maakt al snel ‘Hunebikers’. De nieuwe naam was dus snel gevonden en dankzij sponsoring van Weijer tuinen konden we ook al snel teamkleding bestellen. De doelen voor de toekomst waren al bijna net zo snel gevonden: Het Bikefestival Assen, samen toertochten en andere wedstrijden fietsen en vooral plezier hebben met elkaar. Daarom ondernemen we samen dan ook vaak andere dingen dan fietsen. Denk aan borrelavonden in het café, de huneBBQ’s, samen bezoeken van concerten en natuurlijk laten we ook ons gezicht bij fietsevents zijn zonder zelf de tweewieler mee te nemen.

Het team kent een grote diversiteit aan leden. Van super snelle wedstrijdrijders en ultieme kilometervreters, tot rijders die het vooral heerlijk vinden om af en toe eens een stukje te fietsen en vooral genieten van het groepsgevoel en alle soorten rijders daar tussenin. Daarnaast steken veel Hunebikers ook regelmatig de handen uit de mouwen bij evenementen die georganiseerd worden door omliggende MTB clubs of voor goede doelen zoals Duncans Helden.

In 2017 hebben we gezamenlijk aan meer events, tochten en avonturen dan ooit meegedaan, geweldige vriendschappen gesloten met andere MTB teams en hebben we ook weer veel nieuwe ‘Hunnies’ mogen verwelkomen. Vanaf 2018 is FietsenFixer uit Assen onze nieuwe kledingsponsor en kunnen we tijdens diverse evenementen ook op zijn vakmanschap rekenen om onze stalen (of carbon) rossen in topconditie te houden.

En de toekomst? We weten niet precies wat die brengt, maar wel dat ook die weer bol zal staan van geweldige avonturen, evenementen die je een leven lang bij blijven en meer fun dan modder tijdens de Drenthe 200 (and that’s a lot!)

Hunebikers: Keihard de gezelligste!